kolme naista istuu autossa, jonka ovi on auki

Miten kuvaan | Cinemagrafien luominen

Virgo Haan

Joskus uusi kamera ja teknologia voivat antaa lisätilaa mielikuvitukselle ja luovuudelle. Olen luonut noin 10 vuoden ajan cinemagrafeja eli kuvia, joissa on pieni ja yksinkertainen liikkuva elementti. Pidin niiden tekemisestä edelleen, mutta halusin myös kokeilla jotain uutta, ja uusi Sony Alpha 7S III antoi minulle siihen mahdollisuuden.

Click to play | © Virgo Haan

Etsin aina uusia tapoja, joilla voin auttaa asiakkaitani kertomaan tarinansa. Ei ole helppoa erottua joukosta, joten mikä tahansa visuaalisesti erilainen ratkaisu auttaa saamaan huomiota sosiaalisen median runsaan sisällön keskellä. Jos voin kokeilla uuttaa tekniikkaa teknologian avulla, asiakkaani antavat minun mielellään testata sitä.

Tekniikka
Uudet luomani kuvat ovat vain lyhyitä, loputtomasti jatkuvia videopätkiä: niissä ei ole alkua, keskikohtaa tai loppua. Nämä kuvat ovat tietyllä tavalla samankaltaisia kuin cinemagrafiteokseni: molemmissa on hetkeen pysähtynyt aihe, mutta nyt mukana on rauhallisempia hetkiä ja valon liikettä pelkän yksinkertaisen liikkuvan kuvaelementin sijaan.

Click to play | © Virgo Haan

Jonkin aikaa sitten työskentelin eteläafrikkalaisen räppäri Moozlien kanssa. Kiinnitin Alpha 7S III:n kolmijalkaan, jotta se pysyisi täydellisesti paikallaan, ja asetin sen kuvaamaan videota 4K-resoluutiolla ja kuvataajuudella 120 fps. Pyysin, että Moozlie pysyisi täysin paikallaan muutaman sekunnin ajan, kun avustajani siirsi valoja auton ympärillä. Kun valot liikkuivat, ne toivat hänen kasvonsa ensin esiin varjoista ja upottivat ne sitten takaisin pimeään. Käytin hieman yli sekunnin verran tätä kuvamateriaalia, joka 24 fps:n nopeudella loi noin 5 sekunnin pituisen videon. Tässä toistuvassa videossa Moozlie pysyy paikallaan, kun hänen korvakorunsa heiluvat hitaasti ja valo kiertää häntä. Loin sitten toistuvan videon, jossa hänen kasvonsa tulevat esiin varjoista ja päätyvät sitten takaisin varjoihin.

Valotus
Yksi tärkeimmistä toistuvien videoiden kuvaamisen elementeistä on valotus. Jotta video näyttäisi alkavan ja päättyvän samaan hetkeen, valotuksen on oltava täsmälleen samanlainen videon alussa ja lopussa. Mielestäni valotus on aina tilanteen tärkein elementti, ja se keskittyy usein kuvattavan kasvoihin. Valografissa käytän Alpha 7S III:a manuaalisessa valotustilassa ja pyydän, että avustajani osoittaa valon kuvattavan kasvoihin. Käytän sitten tätä valotukseni määrittämiseen. Näin voin olla varma, että kaikkein kirkkaimmillaankin valotus pysyy hyväksyttävissä rajoissa ja kasvot näkyvät täydellisesti. Kun olen valmis, pyydän avustajaani kääntämään valon pois kuvattavan kasvoilta, jolloin kaikki muuttuu varjoiksi. Sitten aloitan tallentamisen, kun valoja siirretään ensin kuvattavaa kohti ja sitten taas pois päin.

Click to play | © Virgo Haan

Toistuva video luodaan niin, että kasvot ovat sekä alussa että lopussa täysin varjossa. Näin voidaan varmistaa, että kun valot liikkuvat, valotus pysyy oikeana kirkkaimmallakin hetkellä.

Liike
Toisessa videossa pyysin Moozlieta istumaan auton sisällä, mutta tällä kertaa kiinnitin Alpha 7S III:n FE 16-35mm f/2.8 G Master -objektiivin vakaajaan, jotta liike pysyisi tasaisena. Asetin taas kameran kuvaamaan 120 fps:n nopeudella ja 4K-laadulla. Tällä kertaa siirsin kameraa vakaajalla, mikä loi nopean liikkeen auton sisällä. Kuvakulmaltaan leveä objektiivi, kuten 16-35mm, saa liikkeen tuntumaan siltä, kun olisit itse kuvatussa ympäristössä.

Kun olin kuvannut videon, otin siitä noin puolen sekunnin pätkän, hidastin sen kestämään noin 2 sekuntia ja käänsin sen sitten toistamaan lopusta alkuun. Lopputulos on lyhyt toistuva video, jossa kamera liikkuu auton sisälle ja takaisin ulos, eikä Moozlie liiku lainkaan. Tässä tapauksessa käytin vakaajaa, mutta olen kuvannut myös vastaavia toistuvia videoita Alpha 7S III:n aktiivisen vakautuksen avulla. Lopputulos oli aivan yhtä tasainen.

Kokeile itse
Jos haluat aloittaa cinemagrafien, valografien tai muiden toistuvien videoiden kuvaamisen, kannattaa muistaa, että ihmiset pitävät yksinkertaisista asioista. Älä pelkää uusien asioiden kokeilemista, mutta fantastisia asioita voi luoda myös melko vähäisellä vaivalla.

Click to play | © Virgo Haan

Luomistyöhön on saatavilla jatkuvasti uutta ja erilaista teknologiaa, joten tutustu uusiin asioihin ja anna niiden ruokkia luovuuttasi.

 

Krediitit
Ballzy X PopSpot X MOOZLIE
Asiakas: @ballzy_est
Talentti: @moozlie

Valokuvaaja
Virgo Haan

Art director
Andreas Aru
@andr3asaru

Tuottaja
Sander Rootslane
@rootslane

Stylisti/meikkitaiteilija
Liisa-Chrislin Saleh
@lisasalvaje

Esitellyt tuotteet

Virgo Haan

Virgo Haan | Estonia

”Teen parhaani, jotta työni olisivat suurempia kuin jokapäiväinen elämä”

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!