valkopukuinen nainen seisomassa pellolla heinäkasan lähellä

Onnellisina elämänsä loppuun asti

George Kasionis ja Stam Tsopanakis

With Heart Films -nimellä työskentelevät elokuvaajat George Kasionis ja Stam Tsopanakis pystyvät kertomaan tarinoita täydellisesti α7 III -kameralla.

On heinäkuu Toscanan Pienzassa, ja epätavallista kyllä, kohteessa sataa. Rankasti. Tämä on erityisen epämieluisa uutinen Francescalle, joka on jäänyt jumiin kadulle pienen matkan päähän kaupungin pääaukiolla sijaitsevasta katedraalista, jossa hän aikoo mennä naimisiin Maxin kanssa. Mutta kaatosade ei väisty, joten vieraiden ja katselijoiden on vetäydyttävä aukion historiallisten kaarien alle ja Francescan paettava hääautoon. Hän on huolissaan. Ja kukapa ei olisi?

Hänen suurta päiväänsä ovat kuvaamassa George Kasionis ja Stam Tsopanakis, jotka toimivat yhdessä nimellä With Heart Films. He ovat tehneet yhteistyötä yli 20 vuoden ajan, ja heidän yrityksensä perustuu ainutlaatuiseen näkemykseen hääfilmeistä.

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 pariskunta pitää toisiaan kädestä toscanalaisella heinäpellolla päivän päättyessä

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/1000s @ f/2.2, ISO 160

Elokuvaajalle dramaattinen sää on todellinen onnenpotku. George kuitenkin tietää, että hänellä on töitä, ja juuri nyt se ei tarkoita kuvaamista.

”Menin autoon”, hän selittää, ”ja matkustin siinä morsiamen kanssa käyttämättä kameraani. Olisin voinut kuvata kaikkea näkemääni, sateisia katuja ja ovensuissa piileskeleviä ihmisiä. Minun tehtäväni oli kuitenkin kertoa, että kaikki on OK, eikä sateella ollut väliä. Ole onnellinen, koska sade loppuu pian ja pääset naimisiin miehesi kanssa. Ja juuri niin tapahtui: aurinko tuli esiin heti seremonian jälkeen ja häät sujuivat hyvin.”

With Heart Films -yrityksen filosofiana on emotionaalinen tarinankerronta. Tämä voidaan saavuttaa vain yhdistämällä ihmisten taitoja, teknistä kokemusta sekä huippuluokan kameroita ja objektiiveja oikeassa suhteessa. He kuvaavat kahtena tai kolmena päivänä ja antavat Stamin sanoin ”vieraille aikaa tottua meihin. Menemme paikalle avoimin sydämin ja yritämme olla heidän kanssaan tärkeällä hetkellä. Emme halua olla vain työntekijöitä.”

Pari työskentelee tiiminä ennen tapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen, mistä on paljon hyötyä. ”Videota kuvattaessa – erityisesti ainutlaatuisissa tilanteissa, joita ei voi toistaa, kuten häissä,” George jatkaa, ”haluan jonkun olevan tukena. Tällainen luottamus vapauttaa ja auttaa toimimaan taiteellisemmin ja luovemmin.”

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 näkymä takaa pariskunnasta kävelemässä kukitetulla kadulla toscanassa

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/800s @ f/2.8, ISO 100

Molempien mielestä nykyaikaisen teknologian avulla kauniiden kuvien ottaminen on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Se tarkoittaa, että heidän roolinsa tarinankertojina on nyt entistäkin tärkeämpi. ”Kaikki tietävät, että he voivat saada videonsa näyttämään kauniilta”, Stam selittää, ”joten haastavinta on tehdä niistä vaikuttavia ja emotionaalisia. Teemme filmeistä mahdollisimman elokuvallisia, mutta niiden on oltava myös henkilökohtaisia morsiamelle ja sulhaselle sekä kaikille paikalla oleville.”

Tämän vuoksi kuvaajilla ei ole aikaa murehtia laitteista. George ja Stam luottavatkin Sony α7 III -kameraan, joka on muovannut myös heidän kertomiaan tarinoita.

”Uuden teknologian, kuten Sonyn kehittyneen automaattitarkennuksen ja rungossa olevan kuvanvakautuksen, avulla pystymme reagoimaan nopeammin ja luottamaan laitteisiimme enemmän”, sanoo Stam. α7 III -kameran pienen rungon ansiosta he pystyvät sulautumaan ystävien ja perheenjäsenten joukkoon ja saamaan näin luonnollisemman lopputuloksen. ”On pelottavaa joutua suuren elokuvakameran eteen, Stam jatkaa. ”Pienemmän rungon avulla on helpompi kuvata todellisia tunteita eikä vain pelästyneitä silmiä.”
George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 morsian ja sulhanen syleilevät toisiaan toscanalaisella niityllä auringonlaskun edessä

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/400s @ f/2.2, ISO 100

Objektiivien osalta George ja Stam luottavat muutamiin FE-objektiiveihin, jotka tarjoavat riittävästi joustavuutta useiden erilaisten tilanteiden kuvaamiseen. Suosikkeja ovat FE 16–35mm f/2.8 GM, FE 24mm f/1.4 GM, FE 55mm f/1.8 ZA ja seremonian ja puheiden kuvaamiseen FE 85mm f/1.4 GM.

Nopea, hiljainen ja luotettava automaattitarkennus on kuin taivaan lahja.Sillä on myös odottamattomia hyötyjä.

”On todella vapauttavaa käyttää järjestelmää, johon voi oikeasti luottaa”, selittää George. ”Aiemmin pitkien puheiden kuvaaminen oli erittäin uuvuttavaa. Mutta reaaliaikaisen Eye AF -toiminnon avulla voi vain painaa tallennuspainiketta ja rentoutua! Kun pystyn lepäämään, en väsy niin paljon, joten energiaa riittää myös muihin asioihin. Jaksan juhlia vaikka viiteen asti aamulla!”

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 morsian ja sulhanen nostavat kätensä iloisina ajaessaan aurinkoisella tiellä toscanassa

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/4.5, ISO 125

Kuten kaikissa parhaissa filmeissä, tekniikka on turvallisesti esiripun takana antaen tilaa tarinalle. Ovatko George ja Stam yhä yhtä innoissaan kertomassa uusia tarinoita? ”Kyllä”, George nauraa, ”koska joka kerta on erilainen. Minulle on palkitsevaa, kun asiakkaat tulevat kiittämään.”

Stam on samaa mieltä. ”Jokainen tekemämme filmi käsittelee kahden ihmisen välisen rakkauden juhlaa ja heidän läheisiään. Miten siihen voisi kyllästyä?”

Esitellyt tuotteet

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!