afrikkalainen leopardi istuu auringossa kahden pentunsa kanssa

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

”Kuvakieli on tehokasta. Yksi kuva voi vangita tunteen tai herättää tunteen henkiin.”

Chris Schmid on tunnettu luonnonhistoriaan erikoistunut freelance-valokuvaaja, tuottaja, ohjaaja ja elokuvaaja, ja hänellä on alalta yli kymmenen vuoden kokemus. Sonyn tuotelähettiläänä ja National Geographicin tutkijana Chris luo visuaalisesti häikäiseviä ja vakuuttavia kuvia, jotka yhdistävät elokuvatyylisen estetiikan dokumentaariseen tyyliin joissakin planeettamme haastavimmissa olosuhteissa. Hän on keskittynyt erityisesti isoihin kissoihin, mutta hänen tavoitteensa on aina sama: lähestyä luontoa sen aidoimmillaan, jotta ymmärtäisimme, miten helposti kaikki voi kadota ja heräisimme suojelemaan ympäristöämme.

Chrisillä on kokemusta projekteista, joissa hän on kuvannut, tuottanut ja ohjannut kaiken itse, sekä monenlaisista valokuva- ja filmiprojekteista niiden alusta loppuun, joten hän tunteekin niin teleobjektiivityön, kauniit sommittelut, nopean toiminnan kuin villieläinten reaktiot erittäin hyvin.

Chris on sitoutunut luonnon ja sen eläimien suojelemiseen ja tekee tiivistä yhteistyötä WildAidin kanssa, joka on San Franciscossa sijaitseva, laittomien villieläinten osien kaupan rajoittamiseen pyrkivä ympäristönsuojeluorganisaatio. Vuonna 2019 Chris julkaisi ainutlaatuisen Stay·Wild™ -malliston, joka sisältää luonnosta inspiraationsa saaneita täysin käsintehtyjä tuotteita. Malliston tuotoista 50 % lahjoitetaan villieläinten suojelemiseen keskittyneille voittoa tavoittelemattomille järjestöille.

Chrisin tarkoituksena on korostaa luonnon ja villieläinten suojeluun liittyviä ongelmia luomalla kiinnostavaa ja opettavaista sisältöä, jonka tekemisessä hän hyödyntää taitojaan ja syvää tietämystään luonnonhistoriasta.

Chrisin sarja

Chrisin tarinat