afrikkalainen leopardi istuu auringossa kahden pentunsa kanssa
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

”Kuvakieli on tehokasta. Yksi kuva voi vangita tunteen tai herättää tunteen henkiin.”

Chris Schmid on sveitsiläinen valokuvaaja, elokuvantekijä ja elokuvaaja, joka on erikoistunut luonnonhistoriaan kaukaisissa paikoissa, etenkin isojen kissaeläimien kuvaamiseen. Sony Europe Ambassador -lähettiläs, National Geographic Explorer ja National Geographic Schmidt on omistautunut dokumentoimaan planeettamme luonnon kauneutta. Hänen tavoitteensa on aina sama: lähestyä luontoa sen ytimessä, lisätä tietoisuutta maapallon herkkyydestä ja inspiroida sen suojeluun.

Kokeneena kuvaajana Chrisillä on paljon tietoa työskentelystä pitkillä objektiiveilla, kauniista sommittelusta, suuresta nopeudesta ja eläinten käyttäytymisen ennakoimisesta. Hänen laadukkaat työnsä ovat saaneet paljon tunnustusta vuosien aikana. Palkinnot eivät kuitenkaan koskaan ole olleet hänelle tärkeintä. Hänen väsymättömiä pyrkimyksiään dokumentoida ja suojella harvoja jäljellä olevia villejä alueita ohjaa hänen rakkautensa luontoa kohtaan ja halu suojella sitä, mitä on jäljellä.

Chris on erittäin sitoutunut suojelemaan villieläimiä ja tekee tiivistä yhteistyötä San Franciscosta käsin toimivan WildAid-ympäristöjärjestön kanssa. Yhdessä he pyrkivät vähentämään laittomien villieläintuotteiden kysyntää. Vuonna 2019 Chris perusti Stay Wild™ -verkkokaupan, jossa 50 %myytyjen korujen tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyysjärjestöille villieläinten suojeluprojektien tukemiseen.

Chrisin sarja

Chrisin tarinat