james matthews seisomassa vuorenrinteellä sonyn fx6:n kanssa

Taivas tulessa | Sony FX6 shortfilm

James Matthews

Olen James Matthews, Essexissä Isossa-Britanniassa asuva elokuvantekijä, tubettaja ja Sonyn lähettiläs. Elokuvanteko on ollut intohimoni 14-vuotiaasta lähtien, ja vuosien varrella olen huomannut saavani inspiraatiota töihini tunteita herättävistä asioista, kuten luonnosta, ihmisistä ja musiikista. Silloin kuin näiden asioiden yhdistelmästä syntyy minulle tietty tunne, elokuvan tekeminen on minun keinoni ilmaista sitä maailmalle.

Taivas tulessa

Lyhytfilmissäni ”Taivas tulessa” vien katsojat vaikuttavalle matkalle, jossa koemme päähenkilö Luken kanssa uudelleen hänen seikkailunsa. Jotta voi todistaa uskomattomia hetkiä luonnossa, mukaan täytyy saada uskomattomia ympäristöjä matkan varrella. Seuraamme Lukea, joka mittelee voimiaan Madeiran saaren karun kauniissa olosuhteissa. Hän uskaltautuu saaren korkeimmalle huipulle ja näkee taivaan tulessa.

james matthews kyykistyneenä sumussa sonyn fx6-kameran kanssa

Ensivaikutelmat Sonyn FX6:lla kuvaamisesta

FX6:n suosikkitoimintoni on ehdottomasti kääntyvä ND-suodin ja mahdollisuus valita sen automaattinen asetus. Tämä toiminto oli keskeisen tärkeä, jotta pystyin pitämään elokuvani tyylin täysin yhtenäisenä enkä joutunut tinkimään kuvanlaadusta oikean valotuksen saavuttamiseksi. Kääntyvällä ND-suotimella voi pitää valotusajan ja syväterävyyden vakioina, jolloin saavutetaan kaipaamani yhtenäinen tyyli.

Toinen kuvatessa arvostamani parannus oli värintoisto. Se on varmasti paras näkemäni, jollei oteta huomioon Sonyn huippulaatuisia elokuvakameroita, kuten Venice ja FX9. Värit ovat äärimmäisen tarkkoja ja vieläkin enemmän S-Cinetone-kuvaprofiililla, johon sisältyy myös 10-bittinen sisäinen värisyvyys. Se antaa kuvassa paremman rajajyrkkyyden kirkkaasti valaistuun kohtaan (esimerkiksi pilvet eivät typisty kirkkaalla taivaalla) ja lisäksi enemmän joustavuutta jälkituotantoon.

Kolmas minulle tervetullut parannus on rolling shutter -vääristymän käsittely. Kuvaan erittäin mielelläni käsivaralla, jolloin tulee aika paljon kameran liikettä ja panorointia. Rolling shutter -vääristymää ei tule lähes lainkaan tässä kamerassa, jolloin voin luottavaisin mielin tehdä noita liikkeitä eikä minun tarvitse huolehtia siitä, että suorat viivat taipuisivat kuvien taustalla.

james matthews pitelee sonyn fx6:tta, johon on kiinnitetty 24–105 mm:n objektiivi

Kuvan tyyli ja kuvauksessa käytetyt objektiivit

Tietyn tyylin saavuttamiseksi täytyy valita tiettyjä eri polttovälin objektiiveja, jotta voi ilmaista erilaisia tunteita ja kertoa tarinaa. Tässä lyhytelokuvassa käytin Sonyn G Master FE 16–35 mm f/2.8 -objektiivia 35 mm:llä useissa kuvissa. Halusin puolilähikuvaa päähenkilöstä, jotta myös hänen ympäristönsä näkyisi, koska se oli tärkeä elementti tarinassamme. Päähenkilön lähikuvissa käytin Sonyn FE 85 mm f/1.8 -objektiivia erottamaan hahmon taustasta ja tietyissä kohtauksissa tarkentamaan hänen ilmeisiinsä ja tunteisiinsa. Suuri aukko f/1.8 yhdessä FX6:n täyden koon kennon ja ND-suotimen kanssa tuotti sellaisen tyylin, että minun oli mahdollista saada äärimmäisen matala syväterävyys, kun halusin erottaa hahmon mutta en vaihtaa tyyliäni. Oli tärkeää vaihdella näitä kahta objektiivia edestakaisin, jotta saatiin näytettyä päähenkilön tunteiden kehittyminen ja hänen muuttuva ympäristönsä.

james matthews säätää valikkoasetuksia sonyn fx6:lla

Vinkkejä Sonyn FX6:lla kuvaamiseen ja viimeiset mietteet

Nopea vinkki Sonyn FX6-kameralla kuvaaville on luottaa uuteen kääntyvään ND-suotimeen. Jos sinulla on mielessäsi visio tai tietty tyyli, sinun ei tarvitse tinkiä siitä säilyttääksesi valotuksen asianmukaisena. Kääntyvä ND-suodin auttaa olemaan luovempi ja antaa enemmän vapautta kuvaustyyliin. Tämä kamera on upea työkalu meille elokuvantekijöille: täysi kennokoko, hienot heikon valon ominaisuudet, kääntyvä ND-suodin ja upea 10-bittinen värintoisto. Se on suunniteltu auttamaan meitä luomaan hienoa elokuvataidetta ja saavuttamaan persoonallinen tyyli. Sen kun asetat valot ja alat kuvata!

Esitellyt tuotteet

James Matthews

James Matthews | UK

”Saan töihini innoitusta tunteista. Haluan viedä yleisöni matkalle ja herättää heissä tiettyjä tunteita, kun he katsovat elokuviani.”

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!