sumuinen lontoo auringonnousun aikaan

Miten kuvaan | Kaupungit

Ron Timehin

Olen kaupungin lapsi. Synnyin ja kasvoin Lontoossa ja olen asunut siellä koko ikäni. Isossa kaupungissa on yhä jotain, mikä saa minut innostumaan. Se on kuin oma leikkikenttäni, jossa saan juosta ja tutkia paikkoja. Nähtävää on aina paljon, ja kaupunki muuttuu jatkuvasti. Se tarjoaa valtavasti tilaa luovuudelle.

Mobiili eläminen

Jos olen kaupungissa ensimmäistä kertaa, haluan käyttää kuvaamiseen jotain pientä ja kevyttä sen sijaan, että kuvaisin jotain määrättyä kohdetta. Tätä varten aloin kuvaamaan Sony Alpha 7C:llä. Rakastan tätä kameraa. Se on pieni ja painaa tuskin mitään, mutta siinä on täyskuvatunnistin, jolla on suuri dynaaminen alue ja kaikki videon väriprofiilit, joita olen tottunut käyttämään. Otan yleensä mukaan useita pienikokoisia prime-objektiiveja, kuten FE 24mm f/2.8 G, FE 40mm f/2.5 G ja FE 50mm f/2.5 G. Alpha 7C yhdistettynä näihin pieniin prime-objektiiveihin on loistava setti ja sisältää kaiken tarvittavan pienessä tilassa. Minun ei tarvitse raahata mukanani painavaa laukkua, vaan voin ripustaa kameran kaulaani ja kävellä vaivatta ympäri kaupunkia.

mies kävelee monivärisessä tunnelissa

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/250s @ f/8.0, ISO 200

Käytän Sony Alpha 7R IV:ää mielelläni myös kaupallisiin ja suunniteltuihin projekteihin, koska sen korkea resoluutio on uskomaton ja antaa enemmän tilaa tutkailla eri vaihtoehtoja.

ron timehin ottaa kuvaa sony alpha 7c:llä

Tutkimus

Vuosien varrella lähestymistavastani on tullut paljon menetelmällisempi. Teen suuren osan valmistelusta Internetissä ennen kuin lähden. Mielestäni valokuvausfoorumit tai Instagram voivat tarjota mielenkiintoisia paikkoja ja kiinnostavia kohteita. Myös Google Mapsin satelliittikartta tai katunäkymä voi olla loistava apu mielenkiintoisen arkkitehtuurin löytämiseen – se tarjoaa 360 asteen näkymän kohteisiin kotoa poistumatta!

mies lontoolaisessa holvikäytävässä

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 40mm f/2.5 G | 1/160s @ f/8.0, ISO 320

Kyseessä on paljon muutakin kuin paikan löytäminen. Minun täytyy määrittää, mistä suunnasta kuva kannattaa ottaa. On selvitettävä julkisten tilojen käyttömahdollisuus ja tarkistettava, vaatiiko jonkin kohteen kuvaaminen erityislupaa. Lisäksi minun on tietysti päätettävä kuvan ottamisen kannalta paras valaistus; yleensä se on auringonnousun tai auringonlaskun aikaan tai "sinisellä hetkellä"– juuri ennen auringonnousua tai sen jälkeen.

öinen piccadilly cirkus lontoossa

© Ron Timehin | Sony α7C + FE 24mm f/2.8 G | 1/250s @ f/7.1, ISO 1600

Oman kädenjäljen tuominen kuviin

Koska markkinoilla on niin paljon kuvia, on tärkeää tehdä kuvista omia sen sijaan, että kopioisi jonkun toisen mallia. Kuvaan usein silloin, kun muut ihmiset eivät vaivaudu ottamaan valokuvia - sateessa tai runsaassa sumussa. Avaintekijä on kuitenkin lähes aina oma näkökulma. Jos löydän ainutlaatuisen näkymän, kuvani erottuvat tuhansien muiden joukosta.

lontoolaiset bussikuskit nostamassa kädet ylös

© Ron Timehin | Sony α7R IV + FE 85mm f/1.8 | 1/800s @ f/4.0, ISO 640

Kannattaa hakeutua baareihin, ravintoloihin tai puutarhoihin, jotka on perustettu katolle. Tällaiset paikat vaativat usein hieman paikallistuntemusta, ja niistä on usein upeat näkymät kaupunkiin. Voin mainiosti nauttia drinkin tai pikkupurtavaa ystävien kanssa samalla kun otan upeita auringonlaskukuvia, mutta minun täytyy olla aina tarkkaavainen ja kunnioittava tapahtumapaikkaa ja ympäristöä kohtaan. Pyydän lupaa ja usein tarjoudun lähettämään tapahtumapaikalle valokuvan, jota he voivat itse käyttää. Useimmissa tapauksissa ihmiset ovat myöntyväisiä, joten kysymistä ei tarvitse pelätä.

Joskus valokuva on otettava ikkunalasin läpi. Tällöin käytän Lenskirt-nimistä kangashuppua, joka liitetään objektiivin päähän ja kiinnitetään lasiin varren päässä olevilla imukupeilla. Lenskirt poistaa kaiken loisteen tai heijastuksen lasista, mukaan lukien kameran tai kuvaajan aikaansaama heijastus.

lapset leikkivät usvassa

© Ron Timehin | Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1250s @ f/6.3, ISO 100

Ole kärsivällinen

Yhdessä uusimmista suosikkikuvistani on lapsia leikkimässä sumussa. Olin ottanut katukuvia noin tunnin verran ja odottanut, että jotain tulisi vastaan. Lopulta paikalle ilmaantui lapsia. En voinut etukäteen tietää, miten he juoksentelisivat sinne tänne ja asettuisivat riviin kuvan osoittamalla tavalla. Tiesin kuitenkin odottaa ja olla valppaana, ja kärsivällisyys palkittiin. Kun näin kuvan etsimessä, tiesin heti, että tässä oli yksi kaikkien aikojen kuvistani.

Esitellyt tuotteet

Ron Timehin

Ron Timehin | UK

"Valokuvaus antaa mahdollisuuden käsitellä, arvostaa ja tulkita maailmaa ympärilläni"

Samantyyppisiä tarinoita

Rekisteröidy α Universe -uutiskirjeen tilaajaksi

α Universe -uutiskirjeen tilaaminen onnistui!

Anna kelvollinen sähköpostiosoite

Pahoittelut, jotain meni pieleen.

Tilaaminen onnistui!